Χριστίνα Ιακωβίδου: μια επιτυχημένη συνεργασία συνεχίζεται!

248Slider

Η συνεργασία του Pharmacy2020 με το φαρμακείο της Χριστίνας Ιακωβίδου στην οδό Αγίας Γλυκερίας 35 στο Γαλάτσι, συνεχίζει να εξελίσσεται και να παίρνει πιο ολοκληρωμένη μορφή. Πρόκειται για ένα φαρμακείο που αποτελεί σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την περιοχή και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην ίδια την κα Ιακωβίδου: μια φαρμακοποιό που λατρεύει το επάγγελμά της, αγαπά την καινοτομία και σκέφτεται out of the box.

Σημείο αφετηρίας της συνεργασίας των δύο πλευρών υπήρξε η απόφαση της κας Ιακωβίδου για μεταστέγαση του φαρμακείου της το 2013, προκειμένου να συμβαδίσει με τις σύγχρονες αντιλήψεις και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής. Παράλληλα, το Pharmacy2020 δεσμεύτηκε με αποκλειστικότητα συνεργασίας με το συγκεκριμένο φαρμακείο για τη συγκεκριμένη περιοχή.


Η πρώτη φάση συνεργασίας με την κα Ιακωβίδου περιλαμβάνει τα ολοκληρωμένα έργα του Pharmacy2020. Σε αυτά συγκαταλέγονται:

  • η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας του φαρμακείου που σηματοδότησε τη νέα, δυναμική εποχή του, και η προσαρμογή της στην εσωτερική και εξωτερική σήμανση
  • η εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και η ανακατασκευή του νέου χώρου
  • οι υπηρεσίες visual merchandising (κατηγοριοποίηση προϊοντικού μείγματος), δηλ. η αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση και τοποθέτηση της εμπορικής ύλης του καταστήματος με τον πιο ελκυστικό και χρηστικό τρόπο στον χώρο
  • η ποσοτική (quantitative) και ποιοτική (qualitative) ανάλυση των δεδομένων, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση του φαρμακείου
  • ο εντοπισμός των σημείων στα οποία το φαρμακείο υπερέχει και εκείνων που χρειάζονται αλλαγή ή βελτίωση (SWOT ανάλυση)
  • ο σχεδιασμός συγκεκριμένου marketing plan
  • η συνολική πρόταση για τις προωθητικές ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα
  • η εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες απαιτήσεις τόσο του καταστήματος όσο και των καταναλωτών-πελατών και η ενδυνάμωση της επαγγελματικής του κατάρτισης.

Η δεύτερη φάση συνεργασίας, που βρίσκεται εν εξελίξει, περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες του Pharmacy2020 σε μόνιμη πλέον βάση. Στόχος είναι να ενσωματωθούν στη λειτουργία του φαρμακείου τα σύγχρονα εργαλεία του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, που είναι απαραίτητα για να υπερβεί την παραδοσιακή του μορφή. Στο σημείο αυτό, η κα Ιακωβίδου πρωτοπορεί και πάλι, αναδεικνύοντας την επιστήμη της μέσω της ορθής επιχειρηματικότητας! Στόχος της είναι να μετεξελίξει το φαρμακείο της σε έναν δυναμικό σταθμό παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και παράλληλα να δημιουργήσει ένα one-stop-shop για την προμήθεια καινοτόμων καταναλωτικών προϊόντων.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Ph2020 on Duty (delete), Έργα (rename- Case Studies), Μιλούν για εμάς, Νέα Pharmacy2020, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.