«Ευχαριστώ εσάς…!» Ιούλιος 2015

Γιώργος Πακερτζόγλου | Ιδρυτής Pharmacy2020 & Σύμβουλος Ανάπτυξης

«Ευχαριστώ εσάς…!» Ιούλιος 2015

Όταν -πριν από έναν χρόνο- δημιούργησα το Pharmacy2020, ένα πράγμα είχα κατά νου: να μην αντιγράψω κανένα από τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα που ασχολούνται με το ελληνικό φαρμακείο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ανακαλύψω τον τροχό, το αντίθετο· στόχος μου ήταν να “συσκευάσω” σε ένα ελκυστικό πακέτο τις υπηρεσίες που θα βοηθήσουν το ελληνικό φαρμακείο να μετασχηματιστεί και να επιβιώσει στην εποχή μας, την εποχή των κοσμογονικών αλλαγών. Και στη συνέχεια να υπερνικήσω κατεστημένες αντιλήψεις και προκαταλήψεις που κρατούν το ελληνικό φαρμακείο προσκολλημένο σε παρωχημένα μοντέλα, σε οχήματα μίζερα και οπισθοδρομικά.

Πετύχαμε! Και πετύχαμε χάρη σ’ εσάς. Χάρη στους πιο καινοτόμους και τολμητίες, που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας ανέθεσαν τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησής τους. Έναν χρόνο μετά, το πακέτο με τις έννοιες brand name, εταιρική ταυτότητα, visual merchandising, προβολή και επικοινωνία, social media κ.ο.κ έχουν φτάσει να αντιγράφονται από μεγάλο μέρος της αγοράς. Τιμή μας! Έναν χρόνο μετά, ο μετασχηματισμός της εταιρικής επωνυμίας και ταυτότητας για έναν σημαντικό αριθμό πελατών μας αποτελεί τη βάση και το πανίσχυρο εργαλείο για τη σωστή εταιρική τους επικοινωνία. Ο τροχός που ανέφερα πιο πάνω, άρχισε να γυρίζει.


Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο του ελληνικού φαρμακείου. Το Pharmacy2020 δεν επιλέγει. Αντίθετα, εσείς μας επιλέγετε. Μας επιλέγουν όσοι δεν φοβούνται την αλλαγή, εκείνοι που έχουν αντιληφθεί πως το μέλλον δεν διασφαλίζεται με «ταμπούρια» σε παρελθούσες νοοτροπίες. Το ελληνικό φαρμακείο ή θα μετασχηματιστεί και θα οργανωθεί σε σύγχρονες βάσεις ή θα περιθωριοποιηθεί. Τόσο απλά! Αυτό είναι και το business model του Pharmacy2020. Η παρακολούθηση της αγοράς, ο εκσυγχρονισμός, η επέκταση, η συνεχής επένδυση στο υφιστάμενο και στο νέο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Τα 5 χρόνια που απλώνονται μπροστά μας μέχρι το 2020, καταλυτική ημερομηνία για το Pharmacy2020, σηματοδοτούν το όριο των αλλαγών. Είναι περισσότερο ένα σημείο αναφοράς που έχουμε ορίσει στο κοντινό μέλλον, ώστε μέσα στη γοργά αυτή εξελισσόμενη πενταετία να βαδίσουμε μαζί με όσους αντιλαμβάνονται το πνεύμα των καιρών και έχουν τη διάθεση να ανοιχτούν στο καινούργιο και το καινοτόμο. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος! Δεν θέλουμε να χρονοτριβούμε, επιλέγουμε την ευθεία επικοινωνία μαζί σας. Εντοπίζουμε και προσωποποιούμε τις ανάγκες κάθε φαρμακείου χωριστά. Δεύτερη ίδια πρόταση ή συνταγή δεν υπάρχει στο portfolio μας.


Τολμάμε να λέμε τα κόστη με τ’ όνομά τους, έστω και αν κάποιους τους ξενίζει αυτή η πρακτική. Το motto του Pharmacy2020 είναι ξεκάθαρο: «Η αξία των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρει ο υπεύθυνος και συνειδητός φαρμακοποιός, είναι συνάρτηση των υπηρεσιών που αγοράζει και ενσωματώνει για να προσδώσει υπεραξία στην επιχείρησή του».

Αυτή είναι η φράση-κλειδί. Επενδύστε για να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις των καιρών. Οι καιροί επιβάλλουν επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, μετασχηματισμό του φαρμακείου ως εμπορικής επιχείρησης και ως σταθμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης, νέα αντίληψη στη μοντέρνα και προσωποκεντρική προσέγγιση του καταναλωτικού κοινού. Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο δράσης του Pharmacy2020. Οι καινοτόμες υπηρεσίες μας είναι η γέφυρα για να περάσει το ελληνικό φαρμακείο στη νέα εποχή. Και όπως κάθε καινοτομία, είναι πολύτιμη. Δεν είναι ακριβή!

Έχουμε πάθος για το πολυδιάστατο αντικείμενό μας, μας συνεπαίρνει η δουλειά μας.

Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσω το κειμενό μου από αυτό.

Μετά τιμής,

Γιώργος Πακερτζόγλου

Ιδρυτής Ph2020 | Σύμβουλος Ανάπτυξης

 LinkedIn-Logo

Τ 213-0247921

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Editorial Ιδρυτή, Ph2020 on Duty (delete).