Γιατί μας πληρώνει ο σημερινός καταναλωτής;

Ας ξεκινήσουμε με μία λάθος αντίληψη: ότι οι πελάτες έρχονται στο φαρμακείο σας γιατί σας έχουν ανάγκη και δεν έχουν άλλη επιλογή. Πού βρίσκεται το λάθος; ίσως αναρωτηθείτε. Πολύ απλά, αν το φαρμακείο σας δεν βρίσκεται στη μέση της Σαχάρας, καμία από τις παραπάνω υποθέσεις δεν ισχύει. Ο σύγχρονος πελάτης διαθέτει άπειρες δυνατότητες και επιλογές. Γιατί λοιπόν να επιλέξει εσάς ανάμεσα σε τόσους συναδέλφους σας;

Η σημερινή καταναλωτική αντίληψη συνδέει άμεσα το προϊόν που θέλει ένας πελάτης με την ευχαρίστηση της αναζήτησης και της απόκτησής του. Και επειδή ένα σημαντικό μερίδιο της ύλης κάθε φαρμακείου – τα φάρμακα – δεν τα αναζητεί μόνος του στα ράφια, αλλά του τα φέρνετε εσείς, ο τρόπος που σχετίζεστε μαζί του αποτελεί την ειδοποιό διαφορά, το κριτήριο βάσει του οποίου θα αποφασίσει αν από «ένας φαρμακοποιός» γίνετε ο «φαρμακοποιός του».


Επεκτείνετε τώρα την υπόθεση εργασίας στους κωδικούς που έχετε στο φαρμακείο σας, εκτός των φαρμάκων. Στα καταναλωτικά προϊόντα, ο πελάτης χρειάζεται καθοδήγηση, υπόδειξη, πληροφορίες. Το μυστικό – η τέχνη, αν θέλετε – για να κερδίσουμε έναν πελάτη βρίσκεται κι εδώ στο να τον ψυχολογήσουμε και να σχετιστούμε μαζί του.

Η σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται είναι ένα πολύτιμο συναίσθημα ασφάλειας που δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Γιατί το σύγχρονο φαρμακείο, όσο κι αν επεκτείνει την ύλη του, δεν είναι σουπερμάρκετ. Έχει τη σφραγίδα της δικής σας προσωπικότητας και αυτή είναι που θα καθορίσει την πορεία του.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Αρθρογραφία- Συμβουλευτική & Οργάνωση, Εξατομικευμένη Επικοινωνία, Εξυπηρέτηση Πελατών, Επιβράβευση Πελατείας, Επικοινωνία Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Καταναλωτής Φαρμακείου, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Προφίλ Καταναλωτή, Προώθηση Φαρμακείου, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.