Η θετική σκέψη φέρνει επιτυχία!

220_Slider

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία μας -για εμάς και τους γύρω μας- το γνωρίζετε. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να διατηρούμε, ακόμα και σε μια άσχημη μέρα, το ηθικό και την θετική σκέψη μας, και να μεταδίδουμε θετική ενέργεια στους συνεργάτες, τους υπαλλήλους, τους πελάτες μας.

Το «φαινόμενο του βότσαλου»

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μία θετική σκέψη γύρω από την προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή. Μην εκπλαγείτε αν σας ακολουθήσει για μεγάλο διάστημα της μέρας. Πρόκειται για το «φαινόμενο του βότσαλου», τους κύκλους που κάνει ένα βότσαλο όταν το ρίξουμε στο νερό. Την αρχική θετική σας σκέψη θα ακολουθήσουν και άλλες στην πορεία της ημέρας.


Με χαρτί και με μολύβι

Αφήστε για λίγο τον υπολογιστή στην άκρη. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η καταγραφή με τον παραδοσιακό τρόπο οργανώνει καλύτερα τη σκέψη μας, μας χαλαρώνει, μας αποσυμπιέζει και μας κάνει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα γύρω μας. Κατεβάστε οτιδήποτε σας απασχολεί στο σημειωματάριό σας.


Δώστε άμεσα λύση

Μην κλωθογυρίζετε γύρω από ένα πρόβλημα που σας απασχολεί. Οι αποφάσεις που αναβάλουμε μας μπλοκάρουν. Η αναποφασιστικότητα και ο δισταγμός δημιουργούν μέσα μας έναν κλοιό απαισιοδοξίας. Σπάστε τον! Αποφασίστε να ενεργήσετε, βάζοντας κατά μέρος τις τυχόν αμφιβολίες σας. Κάθε απόφαση που παίρνουμε είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, μας αναζωογονεί και μας οδηγεί στο επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Διοίκηση Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.