Συνυπευθυνότητα: Μια λέξη-κλειδί για κάθε φαρμακείο

287_Slider

Κάθε επιχείρηση με εργαζόμενους, που εκ των πραγμάτων βασίζεται σε συλλογική προσπάθεια, φιλοδοξεί να δημιουργήσει κουλτούρα με συνυπευθυνότητα. Τι σημαίνει αυτό για ένα φαρμακείο;

Πολύ απλά, τη δημιουργία της αντίληψης ότι όσοι εργάζονται σε αυτό, από τον ιδιοκτήτη έως τον τελευταίο υπάλληλο, συνεργάζονται με αρμονικό τρόπο, κατανοούν την εταιρική κουλτούρα, έχουν την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης του τομέα τους και είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα που φέρνουν. Το τελικό αποτέλεσμα προφανώς τους αφορά όλους.

Εναπόκειται όμως πάντοτε στον φαρμακοποιό να διδάξει, να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει την ομάδα του. Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι το προσωπικό σας λειτουργεί το ίδιο υπεύθυνα και αποτελεσματικά όπως εσείς ο ίδιος.


Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία κουλτούρας συνυπευθυνότητας είναι να ορίσετε τη φιλοσοφία και τους στόχους του φαρμακείου σας και να εξηγήσετε τι περιμένετε από κάθε έναν συνεργάτη σας. Μη διστάσετε να μπείτε και σε θέματα που μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα για εσάς – όπως π.χ. πώς υποδεχόμαστε ή αποχαιρετούμε ένα πελάτη, ποιο dress code ακολουθούμε, θέματα εμφάνισης – έως τον καθορισμό του ρόλου ενός εκάστου από τους συνεργάτες σας και το πνεύμα που θα διέπει τις σχέσεις όλων.

Στην πορεία αξιολογήστε το προσωπικό σας. Αν διαπιστώσετε ότι κάποιος χρειάζεται επιμόρφωση για να αποδώσει καλύτερα, μη διστάσετε στιγμή. Αν κάποιος άλλος δείχνει ικανός να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες, δώστε του την ευκαιρία. Η κουλτούρα συνυπευθυνότητας υπονομεύεται αν είστε συγκεντρωτικός και αφαιρείτε πρωτοβουλίες από το προσωπικό σας.


Και φυσικά, επιβραβεύστε ή επισημάνετε τις αδυναμίες τους. Έτσι θα γνωρίζουν όλοι πού «λάμπουν» ή σε ποιον τομέα η απόδοσή τους είναι «μουντή». Ο τελικός στόχος δεν είναι άλλος από το να φτιάξετε μια ομάδα που θα δουλεύει «ρολόι» υλοποιώντας τους στόχους που εσείς έχετε θέσει.

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Αρθρογραφία- Συμβουλευτική & Οργάνωση, Ατμόσφαιρα Φαρμακείου, Επικοινωνία Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.