Παίξε δυνατά με τα Δικά σου προϊόντα!

214_Slider

Πολλοί φαρμακοποιοί προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αυξήσουν κύκλο εργασιών και κέρδη, αλλά πιθανότατα δεν ξέρουν προς τα πού να στραφούν. Η απάντηση ενδεχομένως είναι ακριβώς μπροστά τους! Το φαρμακείο μπορεί να “παίξει” πολύ δυνατά στο κομμάτι που ονομάζουμε ιδιωτική ετικέτα! Μπορεί δηλαδή να αναπτύξει μια πλήρη σειρά ποιοτικών προϊόντων που προσφέρουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα επώνυμα.

Εδώ μάλιστα παρατηρούμε ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αφήνουν δύο πλευρές ευχαριστημένες: τόσο τον πελάτη που τα αγοράζει φθηνότερα από τα branded, όσο και τον φαρμακοποιό που αυξάνει την κερδοφορία του και, παράλληλα, χαλαρώνει την εξάρτησή του από τις διάφορες εταιρείες. Σαπούνια, κρέμες προσώπου και σώματος, αντικουνουπικά σπρέι ή αλοιφές, συμπληρώματα διατροφής, κεραλοιφές, προϊόντα διατροφής, και δεκάδες άλλα προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν το υλικό για τα δικά σας επώνυμα, ποιοτικά προϊόντα.


Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος προώθησης των προϊόντων του φαρμακείου σας. Ιδού μερικές έξυπνες συμβουλές :

Αξιοποιήστε την αφοσίωση των πελατών σας. Ενσωματώστε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στο πρόγραμμα επιβράβευσης των πελατών σας. Έτσι θα βγουν όλοι ωφελημένοι. Ενθαρρύνετε το κοινό σας να αγοράσει τα προϊόντα σας, προσφέροντάς του επιπλέον πόντους για τις αγορές αυτές.

Συγκρίνετε τις τιμές για λογαριασμό του πελάτη. Πολλοί άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν τη διαφορά τιμής. Ο βιαστικός καταναλωτής εντοπίζει το προϊόν που γνωρίζει, το αγοράζει και φεύγει. Μπορείτε να τον κάνετε να εντοπίσει εύκολα τη διαφορά τιμής εκτυπώνοντας ένα καρτελάκι με την τιμή του δικού σας προϊόντος, τονίζοντας παράλληλα το ποσόν που εξοικονομεί. Πόσοι θα αντισταθούν σε μια τέτοια προσφορά;


Τοποθετήστε τα προϊόντα σας στο σωστό σημείο. Διευκολύνετε τον πελάτη να τα δει εύκολα, να διακρίνει τη διαφορά τιμής τους από τα επώνυμα προϊόντα και να τα επιλέξει.

Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας. Οι πελάτες σάς προτιμούν γιατί σας έχουν εμπιστοσύνη, ξέρουν ότι νοιάζεστε γι’ αυτούς και εκτιμούν ότι το προσωπικό σας είναι καταρτισμένο. Η γνώμη σας επομένως μετράει διπλά γι’ αυτούς. Ενημερώστε τους ότι μπορούν να αγοράσουν το ίδιο ποιοτικά προϊόν με λιγότερα χρήματα. Θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε.


Επικοινωνήστε τα δυναμικά. Ακόμα και έμπειροι αγοραστές στέκονται αναποφάσιστοι μπροστά στην πληθώρα των προϊόντων που κυκλοφορούν. Αν το προσωπικό σας βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, θα τους βοηθήσει να αποφασίσουν με βάση τις συστάσεις τους. Όλοι οι αναποφάσιστοι ή πελαγωμένοι πελάτες, θα γίνουν αυτόματα καταναλωτές του δικού σας προϊόντος.

-Το Pharmacy2020, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξει την οποιαδήποτε κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τόσο σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού & marketing (ετικέτα, συσκευασία, προωθητικό υλικό κ.λπ), όσο και σε επίπεδο οργάνωσης της σχετικής εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Marketing & Προώθησης (ren -Εφαρμοσμένο Marketing), New Business Development, Εξατομικευμένη Επικοινωνία, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Προϊόντα Φαρμακείου, Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Προώθηση Φαρμακείου, Τάσεις Αγοράς, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *