Προωθήστε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στο φαρμακείο σας

Η στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας καταγράφεται ως σαφής τάση τα τελευταία χρόνια. Yπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα προϊόντα αυτά είναι κατώτερης ποιότητας, ίσως επειδή κοστίζουν λιγότερο από τα επώνυμα και καθιερωμένα, αλλά σφάλουν.

Παράλληλα, για τα περισσότερα φαρμακεία, το περιθώριο κέρδους είναι  υψηλότερο στην ιδιωτική ετικέτα παρόλο που τα επώνυμα προϊόντα είναι ακριβότερα. Ιδού λοιπόν μερικές ιδέες για το πώς θα προωθήσετε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας προς αμοιβαίο όφελος. Δικό σας και των πελατών σας.

Προωθήστε τις πωλήσεις ιδιωτικής ετικέτας μέσα από το πρόγραμμα επιβράβευσης των πιστών πελατών σας. Με τον τρόπο αυτό προσφέρετε κίνητρο στην αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και, παράλληλα, ενθαρρύνετε τη συμμετοχή περισσότερου κόσμου στο πρόγραμμα επιβράβευσης. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσφέρετε επιπλέον πόντους με την αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, στρέφοντας το κοινό σας προς αυτά.

Προβάλετε τη διαφορά τιμής. Ο καταναλωτής δεν αντιλαμβάνεται πάντοτε τη διαφορά τιμής μεταξύ ενός επώνυμου και ενός προϊόντος ιδιωτικής ετικέτας. Δική σας αρμοδιότητα είναι να τονίσετε με έξυπνους τρόπους τη διαφορά αυτή και να τον κατευθύνετε προς το προϊόν ιδιωτικής ετικέτας.

Τοποθετήστε τα στρατηγικά. Γνωρίζουμε ότι η τοποθέτηση ενός προϊόντος μπορεί να ενισχύσει και να εκτινάξει ή αντίθετα να καταβαραθρώσει τις πωλήσεις του. Αυτό ισχύει ειδικά για προϊόντα που δεν είναι ευρέως αναγνωρίσιμα και δεν τα ζητάει ο καταναλωτής με το όνομά τους. Τοποθετώντας σωστά το προϊόν ιδιωτικής ετικέτας κάνετε το πρώτο βήμα για την καθιέρωσή του στη συνείδηση των πελατών σας.

Εκπαιδεύστε το κοινό σας. Οι πελάτες σάς εμπιστεύονται γιατί είστε ο φαρμακοποιός τους που τους φροντίζει, τους συμβουλεύει και αποσκοπεί στο καλό τους. Η γνώμη που θα εκφράσετε για ένα προϊόν έχει κεφαλαιώδη σημασία για αυτούς.

Μπορείτε λοιπόν να τους εξηγείτε πως αγοράζοντας ένα προϊόν ιδιωτικής ετικέτας αποκτούν ένα λιγότερο ακριβό προϊόν χωρίς καμία παραχώρηση σε θέματα ποιότητας. Κερδισμένοι βγαίνετε και οι δύο.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, New Business Development, Επιβράβευση Πελατείας, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Προϊόντα Φαρμακείου, Τάσεις Αγοράς, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.