Οι προτεραιότητες, δυο μπυρίτσες…

Tην ιστορία την γνωρίζετε; Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε κάποτε στην τάξη του με ένα μεγάλο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μεγάλες πέτρες. «Είναι γεμάτο το βάζο;» ρώτησε όταν τελείωσε, για να εισπράξει την απάντηση των εμβρόντητων μαθητών: «Ναι».

Χωρίς να μιλήσει, έβγαλε ένα σακουλάκι με βότσαλα και γέμισε τα κενά ανάμεσα στις μεγάλες πέτρες. «Τώρα;», ρώτησε. «Τώρα δεν χωράει τίποτε άλλο», ήρθε η απάντηση. Ο καθηγητής πήρε ένα σακουλάκι με άμμο και το άδειασε μέσα στο βάζο, γεμίζοντας όποιο κενό είχε απομείνει. «Τώρα τι λέτε;» ξαναρώτησε με αινιγματικό χαμόγελο. «Τώρα σίγουρα δεν χωράει τίποτε άλλο», ξαναπήρε την απάντηση. Τότε ο καθηγητής έβγαλε δυο μπουκάλια μπύρα και τα άδειασε κι αυτά μέσα στο βάζο, αφήνοντας το ακροατήριο άναυδο.

Σίγουρα έχετε καταλάβει τη λογική του πανέξυπνου καθηγητή. Οποιοδήποτε business plan, οποιοσδήποτε σχεδιασμός, οτιδήποτε έχει να κάνει με ανάπτυξη, οφείλει να ιεραρχεί και να ξεκινά με τα βασικά και θεμελιώδη. Αυτά καταλαμβάνουν τον κύριο όγκο της σκέψης και της ενέργειάς σας. Τα μικρότερα έπονται και έρχονται να γεμίσουν τα κενά, να δώσουν χρώμα, να βάλουν τις μικρές πινελιές που χρειάζεται το βασικό σχέδιο για να ομορφύνει, να αποκτήσει χαρακτήρα και μοναδική ταυτότητα.


Είναι μια μέθοδος που το Pharmacy2020 υιοθετεί απόλυτα σαν φιλοσοφία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών που παρέχει. Οι δικές μας προτεραιότητες ήταν άγνωστες μέχρι πρότινος στο ελληνικό φαρμακείο: δημιουργία εταιρικής ταυτότητας, εκπαίδευση προσωπικού, visual merchandising, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, social media marketing. Ξεκινάμε από αυτά που θεωρούμε θεμελιώδη για την επιβίωση και ανάπτυξη του φαρμακείου στις συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού που επικρατούν, για να φτάσουμε στις λεπτομέρειες, τις «χαριτωμενιές».

Εύχομαι να συμφωνείτε μαζί μου, αλλά είμαι βέβαιος ότι σας έχει μείνει η απορία: οι μπύρες πού κολλάνε; Εδώ θα δανειστώ τα λόγια του ίδιου του καθηγητή προς τους μαθητές του:

«Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένοι είστε. Πάντα θα υπάρχει χώρος και θα βρίσκετε τον χρόνο για δυο μπυρίτσες!»

Στην υγειά μας, λοιπόν!

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Διοίκηση Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Ολιστική Προσέγγιση, Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας, Φιλοσοφία Pharmacy2020.