Μου δίνει ευχαρίστηση η δουλειά στο φαρμακείο;

283_Slider

Ακούμε πολλές φορές ότι η μόνη ευχαρίστηση που παίρνει ένας φαρμακοποιός από τη δουλειά του είναι η επισκόπηση του ταμείου του στο τέλος της ημέρας ή του μήνα. Η καλή πορεία της επιχείρησής μας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ, αλλά δεν αρκεί για να γεμίσει τη ζωή μας. Εκεί χρειάζεται κάτι περισσότερο, να αντλούμε ευχαρίστηση και να βρίσκουμε νόημα μέσα από τη δουλειά μας.

Αναμφισβήτητα η δουλειά του φαρμακοποιού σχετίζεται με την επιστήμη του και όχι με κάποια μορφή τέχνης. Και ενώ η οποιαδήποτε τέχνη στηρίζεται στη φαντασία και τη δημιουργικότητα, η επιστήμη απαιτεί πειθαρχία και αυστηρούς κανόνες που πιθανόν κάποια στιγμή καταντούν κουραστικοί και στείροι.


Μια στιγμή, όμως. Ποιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να «μπολιάσει» ο φαρμακοποιός την καθημερινότητά του με φαντασία και δημιουργικότητα;

Ας απαριθμήσουμε μερικούς τομείς που μπορούμε να τους προσεγγίσουμε με τρόπους διαφορετικούς από τους καθιερωμένους.

Εταιρική ταυτότητα. Είστε ένα από τα πολλά φαρμακεία; Διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό; Έχετε διακριτή ταυτότητα και δικό σας brand name; Η δημιουργικότητα ξεκινάει από εδώ.

Βιτρίνα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά η “εικόνα” του φαρμακείου σας. Ένας τομέας όπου μπορείτε να κάνετε θαύματα και να ικανοποιήσετε τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σας. Πολύ περισσότερο που η αξιοποίηση της βιτρίνας δεν έχει γίνει ακόμα αντικείμενο σωστής μελέτης και εκμετάλλευσης στη χώρα μας, αλλά παραμένει στα γνωστά, τυπικά επίπεδα.


Εσωτερική διακόσμηση. Άλλος ένας τομέας όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένα όρια και κανόνες. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το εσωτερικό του φαρμακείου σας πρέπει να μεταδίδει θετικά vibes στους πελάτες σας.

Αναλώσιμα. Αφήστε τη φαντασία σας – σε επαγγελματικά πάντα πλαίσια – να λειτουργήσει με αισθητική πρωτοτυπία και δημιουργικότητα. Ο κλασικός σταυρός και το ονοματεπώνυμό σας δεν είναι ο μόνος τρόπος να δηλώσετε την ταυτότητα του φαρμακείου σας.

Το φαρμακείο δεν σας εμποδίζει να εκφραστείτε, φτάνει να νιώθετε και να είστε δημιουργικοί!

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Ατμόσφαιρα Φαρμακείου, Εξατομικευμένη Επικοινωνία, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προώθηση Φαρμακείου.