Το φαρμακείο χωρίς τον φαρμακοποιό είναι απλώς ένα κατάστημα σαν όλα τα άλλα

312_slider

Πολύ σημαντικές για το μέλλον του φαρμακείου θεωρεί το Pharmacy2020 τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Αγγλικής Βασιλικής Φαρμακευτικής Εταιρείας Martin Astbury. Ο κ. Astbury τονίζει την ανεκτίμητη αξία του φαρμακοποιού στον χώρο του φαρμακείου και θεωρεί πως η τεχνολογία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον υποκαταστήσει. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει με νόμο υποχρεωτική την παρουσία φαρμακοποιού σε κάθε φαρμακείο.

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι νομοθετικές αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του φαρμακείου πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της φαρμακευτικής περίθαλψης και στην ασφάλεια των ασθενών και δεν πρέπει να οδηγήσουν στην απομάκρυνση και εξάλειψη των φαρμακοποιών από τον χώρο του φαρμακείου» τόνισε ο Martin Astbury, πρόεδρος της Βασιλικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, στο ετήσιο συνέδριό της στις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

«Μπορούν άραγε τα φαρμακεία να αντικατασταθούν από ένα online δίκτυο κατά το μοντέλο της Amazon; Πιθανώς ναι», συνέχισε ο κ. Astbury, «αλλά θα χαθεί η αξία του να συνομιλείς απευθείας με έναν ειδικό στα θέματα της υγείας. Στην περίπτωση αυτή, η χρήση της τεχνολογίας δεν αποβαίνει σε όφελος του ανθρώπου».

Ο κ. Astbury πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανόνες που διέπουν τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να είναι οι υπεύθυνοι και να εποπτεύουν την πώληση και την προμήθεια φαρμάκων. «Κανείς άλλος εκτός από τον φαρμακοποιό δεν μπορεί να εποπτεύει την πώληση και προμήθεια των συνταγογραφούμενων ή μη φαρμάκων», είπε. «Η νομοθεσία πρέπει να καταστήσει υποχρεωτική την παρουσία φαρμακοποιού όταν ένα φαρμακείο  είναι ανοικτό. Αλλιώτικα, το φαρμακείο καταντάει να είναι απλώς ένα κατάστημα σαν όλα τα άλλα».

 Απόσπασμα σε ελεύθερη απόδοση από άρθρο του pharmaceuticaljournal.com

Η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα του ρόλου του φαρμακοποιού τονίζονται και μέσα από  το άρθρο του Pharmacy2020 Μιλήστε στους πελάτες σας για πρόληψη. Μέσα από αυτό υποστηρίζουμε ότι «Ο καλός φαρμακοποιός δεν πουλάει φάρμακα. Μεταδίδει πολύτιμη γνώση γύρω από την υγεία».

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Εξατομικευμένη Επικοινωνία, Εξυπηρέτηση Πελατών, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Τάσεις Αγοράς, Φαρμακείο & Τεχνολογία, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.