7 απαραίτητες ιδιότητες για το προφίλ του σύγχρονου φαρμακοποιού

223Slider

Ο κομβικός και σύνθετος ρόλος ενός φαρμακοποιού (ή του προσωπικού του) σήμερα απαιτεί περισσότερα από το πανεπιστημιακό πτυχίο. Κινούμενος σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο φαρμακοποιός-επιστήμονας-επιχειρηματίας δίνει ουσιαστικά εξετάσεις σε πάρα πολλές κατηγορίες. Είστε διαβασμένοι σε όλες;

1. Επικοινωνιακές ικανότητες

Το Α και το Ω ενός επαρκούς φαρμακοποιού. Αφορά τις σχέσεις σας με τους  συναδέλφους σας, τους γιατρούς, τους προμηθευτές, τους πελάτες. Διαφορές σε θέματα γνώσεων, αντιλήψεων, γλώσσας δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στην προσέγγιση από μέρους σας του επαγγελματικού σας περίγυρου.

2. Ηγετικά προσόντα

Είναι απαραίτητα για να καθοδηγείτε σωστά την ομάδα σας, να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις τις κρίσιμες στιγμές, να αποσυμπιέζετε τις εντάσεις και να ρίχνετε τα επίπεδα του στρες γύρω σας.


3. Αναλυτικές ικανότητες

Είναι αυτές που σας βοηθούν να βγάζετε γρήγορα και ασφαλή συμπεράσματα, βασισμένα στην περιγραφή των ενδείξεων και συμπτωμάτων, στις επιστημονικές σας γνώσεις και στις πιο πρόσφατες έρευνες.

4. Καλή μνήμη

Απαραίτητη για να ανακαλείτε αμέσως το ενδεδειγμένο φάρμακο, τις παρενέργειές του, τις προτιμήσεις των καλών πελατών σας. Έτσι κερδίζετε και την ουσία και τις εντυπώσεις.


5. Ευσυνειδησία

Αφορά τη σημασία στη λεπτομέρεια και την υπευθυνότητα με την οποία προσεγγίζετε κάθε πτυχή της δουλειάς σας. Άλλωστε, έχετε να κάνετε με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, σωστά;

6. Επιστημονική επάρκεια

Το επιστημονικό σας υπόβαθρο πρέπει να συμπληρώνεται αδιάκοπα από τη διάθεσή σας για συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα σας. Επιλέξατε ένα επιστημονικό πεδίο που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται, άρα πρέπει να είστε πάντα ενήμεροι και κατατοπισμένοι.


7. Άριστη γνώση υπολογιστή

Έχετε άριστες γνώσεις πληροφορικής ώστε να μετατρέπετε τον χρόνο σας σε χρήμα; Θυμηθείτε ενδεικτικά: παραγγελίες, διαχείριση αποθεμάτων, έλεγχος του στοκ, απογραφή. Οι απαιτήσεις ολοένα αυξάνουν και η πληροφορική είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας στη διαχείριση του φαρμακείου.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Διοίκηση Φαρμακείου, Επικοινωνία Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.