Ουδείς αναντικατάστατος.!

 

291_Slider

Και ξαφνικά, μια ωραία πρωία, ο πιο καλός, άξιος και έμπιστος υπάλληλος σας ανακοινώνει ότι πρόκειται να παραιτηθεί γιατί του έγινε μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί.

Το σοκ είναι σίγουρα μεγάλο, αλλά το φαρμακείο σας δεν θα σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει να αντιδράσετε, αλλά κυρίως πρέπει να αντιδράσετε σωστά.

Η πρώτη σας κίνηση, όσο κι αν σας είναι δύσκολο, θα είναι να του μιλήσετε ειλικρινά και να του εξηγήσετε πόσο σημαντικός είναι. Προσπαθήστε να καταλάβετε τους λόγους που σας εγκαταλείπει και να αναζητήσετε τον τρόπο που θα συνεχίσει να είναι κοντά σας.


Αν, εντούτοις, η απόφασή του δεν αλλάζει, το δεύτερο βήμα σας είναι να ανακοινώσετε στο υπόλοιπο προσωπικό τα νέα μαζί με τον αποχωρούντα υπάλληλο.

Έτσι θα του δώσετε την ευκαιρία να χαιρετίσει τους συναδέλφους του και να απαντήσει ανοιχτά στις ερωτήσεις τους.

Σειρά παίρνει η αντικατάστασή του. Εδώ, στο τρίτο σας βήμα, το σημαντικό δεν είναι να πάρετε γρήγορα μια απόφαση, αλλά να πάρετε τη σωστή απόφαση. Αν δεν κρίνετε κάποιον ώριμο και έτοιμο από το υπάρχον προσωπικό να αναλάβει τα καθήκοντά του, αρχίστε να αναζητάτε το κατάλληλο άτομο από την αγορά εργασίας.


Όσο λοιπόν κι αν σας στοιχίσει η απώλεια ενός άξιου υπαλλήλου, το αξίωμα «ουδείς αναντικατάστατος» δεν έπαψε ποτέ να ισχύει. Ή, όπως το έθεσε ο Κοπέρνικος κάποτε, «ακόμα κι αν ένα αστέρι αποχωρήσει από το στερέωμα, ο ήλιος θα συνεχίσει πάντοτε να λάμπει».

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Διοίκηση Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.