Εκσυγχρονίστε και εμπλουτίστε τους τρόπους πληρωμής για τους πελάτες σας

Το φαρμακείο σήμερα ακολουθεί το μεγάλο ρεύμα της λιανικής και λειτουργεί με όρους που διευκολύνουν τον σύγχρονο καταναλωτή στον τρόπο με τον οποίο πληρώνει, συμβαδίζοντας με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και εξοικονομώντας του ταυτόχρονα χρόνο.

Δεν αρκεί να προσφέρει το φαρμακείο σας εξαιρετικά προϊόντα, ανταγωνιστικές τιμές, άριστη εξυπηρέτηση.

Ένας ξεπερασμένος και παλαιωμένος τρόπος πληρωμής αρκεί για να οδηγήσει πολλούς πελάτες σας στην έξοδο. Γιατί;

Η απάντηση είναι απλή. Η γενιά των millennials αποτελεί ήδη το πιο εύρωστο και ζωντανό κομμάτι του αγοραστικού κοινού και μέχρι το 2020 θα αποτελεί το 30% περίπου των καταναλωτών. Και αυτή η γενιά – ειδικά στο εξωτερικό, αλλά πλέον και στην Ελλάδα – αρέσκεται και έχει συνηθίσει να πληρώνει διαφορετικά. Χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο τα μετρητά και έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στις πιστωτικές κάρτες. Κι αυτό όμως, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, δεν θα κρατήσει για πολύ.

Τη σκυτάλη από τα POS θα πάρουν τα smartphones, με τα οποία ο καταναλωτής μπορεί να προχωρήσει σε αγορά μέσα από το κατάστημα, αξιοποιώντας εφαρμογές όπως το Apple Pay και το PayPal. Αυτούς τους πελάτες πρέπει πάση θυσία να τους κρατήσετε και οι μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο κοινό «μετακομίζει» αμέσως αν η εμπειρία πληρωμής δεν το ικανοποιεί.

Τα ολοκληρωμένα και ευφυή συστήματα πληρωμής διευκολύνουν τον πελάτη να αγοράσει και να πληρώσει χωρίς καθυστέρηση. Κάποτε έβαζαν καθρέφτες δίπλα στα ταμεία για να «διασκεδάζουν» τον χρόνο αναμονής των πελατών στην ουρά.

Σήμερα, απλά πρέπει να εκσυγχρονίσετε τους τρόπους πληρωμής και να είστε έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές που ακολουθούν.

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Καταναλωτής Φαρμακείου, Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Προφίλ Καταναλωτή, Τάσεις Αγοράς, Φαρμακείο & Τεχνολογία, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.