Πώς θα προσλάβετε την ομάδα που κερδίζει

Tο σημαντικότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, ειδικά στο φαρμακείο όπου η επαγγελματική επάρκεια πρέπει να συνδυάζεται με την ικανότητα δημιουργίας άμεσης και ειλικρινούς σχέσης με τον πελάτη ή τον ασθενή.

Εν αρχή ην το βιογραφικό. Η πρώτη επαφή του υποψήφιου μαζί σας είναι το βιογραφικό του. Και φυσικά αποκαλύπτει πολλά. Πέρα από τα τυπικά προσόντα, το CV μας δείχνει τα ενδιαφέροντά του, τον τρόπο συγκρότησης της σκέψης του, τη συνολικότερη μόρφωσή του, τις φιλοδοξίες του.


Η συνέντευξη είναι ο καθρέφτης. Μην αρκεστείτε ποτέ στο βιογραφικό ενός υποψηφίου, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι. Αποτελεί μόνο το διαβατήριο για το δεύτερο και σημαντικότερο τεστ, την προσωπική συνέντευξη. Δομήστε την σε «κεφάλαια», ώστε να αντλήσετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε και, κυρίως, για να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για την προσωπικότητα του υποψηφίου. Είναι άνθρωπος της πρωτοβουλίας ή της εκτέλεσης εντολών;

Να θυμάστε ότι η συνέντευξη δεν είναι μια πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει το περιθώριο λάθους στην επιλογή.


Χωρίς προκαταλήψεις. Μια ομάδα αποτελείται από άτομα διαφορετικού προσανατολισμού και ενδιαφερόντων. Αναζητήστε το άτομο που πιστεύετε ότι είναι «αυτό που ψάχνετε» χωρίς στερεότυπα σχετικά με το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Αν η προσωπικότητά του ταιριάζει με την «κουλτούρα» του φαρμακείου σας, μη διστάσετε. Η διαφορετικότητα χτίζει πάντοτε δυνατή ομάδα.

Οι χάρες δεν έχουν θέση. Μην κάνετε το λάθος να προσλάβετε κάποιον επειδή σας τον σύστησε κάποιος φίλος και εγγυάται για αυτόν ή επειδή του έχετε υποχρέωση. Επικεντρωθείτε στις δεξιότητες και τις γνώσεις του υποψηφίου και κρίνετέ τον αυστηρά με επαγγελματικά κριτήρια.


Το ένστικτο έχει τον τελευταίο λόγο. Αν όλα μοιάζουν ιδανικά στον υποψήφιο, αλλά κάτι μέσα σας δεν σας δίνει το τελικό ΟΚ για την πρόσληψή του, εξετάστε το με την ησυχία σας άλλη μια φορά. Ποτέ μη βιαστείτε να οριστικοποιήσετε την απόφασή σας, γιατί εύκολα προσλαμβάνεται κάποιος, αλλά δυσκολότερα διακόπτεται η συνεργασία μαζί του.

Η πρόσληψη των σωστών συνεργατών είναι η λυδία λίθος για την επιτυχία ενός σύγχρονου φαρμακείου. Και είναι ένας τομέας όπου απλά απαγορεύεται να αστοχήσετε!

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Διοίκηση Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού).