Γιατί το φαρμακείο σας δεν πιάνει τους στόχους του;

«Στόχος είναι το όνειρο που έχει ημερομηνία υλοποίησης», κατά τον Αμερικανό συγγραφέα Ν. Χιλ. Αν οι δικοί σας στόχοι παίρνουν συνεχώς μετάθεση για αργότερα, εξετάστε μήπως κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Ανέφικτη στοχοθεσία. Οι στόχοι που θέτουμε πρέπει να είναι φιλόδοξοι μεν, υλοποιήσιμοι δε. Αλλιώς οδηγούμαστε σε απογοήτευση και σε λάθος ενέργειες.

Ανεπαρκής ηγεσία. Οι στόχοι επιτυγχάνονται με τη σωστή καθοδήγηση. Μη φορτώσετε τις ευθύνες στους συνεργάτες σας, αν δεν κρίνετε πρώτα αυστηρά τον εαυτό σας. Η αυτοκριτική είναι δύσκολη, αλλά οδηγεί πάντοτε στις κατάλληλες και πιο εύστοχες αποφάσεις και λύσεις.


Κακός προγραμματισμός. Κάθε στόχος υπηρετείται από ένα στρατηγικό πλάνο, στο οποίο αναλύονται οι επιμέρους ενέργειες. Κακός σχεδιασμός σε οποιονδήποτε τομέα – π.χ. στα μέσα υλοποίησης ή στο χρονοδιάγραμμα – θα έχει ως αποτέλεσμα να παρεκκλίνετε και να βγείτε «εκτός».

Ακαταλληλότητα προσωπικού. Εσείς είστε ο «στρατηγός», αλλά οι μάχες κρίνονται από τους επιτελείς και τους στρατιώτες. Έχετε προσλάβει τα κατάλληλα άτομα; Είναι proactive ή πάντα περιμένουν οδηγίες από εσάς; Υπάρχει κλίμα και διάθεση συνεργασίας ανάμεσά τους; Αν ή απάντηση είναι όχι» έστω και σε μία από τις ερωτήσεις αυτές, πρέπει άμεσα να αναλάβετε δράση.


Αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα. Άπαξ και θέσατε έναν στόχο πρέπει να τον υπηρετήσετε μέχρι τέλους. Αν δεν είστε σίγουρος γι’ αυτό που επιδιώκετε, μην ξεκινήσετε καθόλου. Και η προσπάθειά σας θα μείνει ημιτελής και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ενθαρρυντικό για την ψυχολογία σας.

Ας θυμόμαστε ότι οι στόχοι μας υπηρετούνται όταν είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά, να εμπνεύσουμε τους συνεργάτες μας και να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που θα συναντήσουμε.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Αρθρογραφία- Συμβουλευτική & Οργάνωση, Ατμόσφαιρα Φαρμακείου, Διοίκηση Φαρμακείου, Εξυπηρέτηση Πελατών, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Ολιστική Προσέγγιση, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Προώθηση Φαρμακείου, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας, Φιλοσοφία Pharmacy2020.