Ηλεκτρονικό φαρμακείο: η εξέλιξη των καιρών

Το ηλεκτρονικό φαρμακείο μπορεί άριστα να λειτουργήσει παράλληλα με το φυσικό φαρμακείο και να αποτελέσει τον διαδικτυακό του βραχίονα, αρκεί να πληρούνται δύο βασικοί όροι: να μην «κανιβαλίζει» το φυσικό φαρμακείο και η ύπαρξή του να εξαρτάται από μια σωστή τιμολογιακή πολιτική και όχι από την «πολτοποίηση» των τιμών.

Κατά βάση, το ηλεκτρονικό φαρμακείο απευθύνεται σε ένα κοινό νεανικής και μέσης ηλικίας που έχει εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές αγορές. Η εμπορική του ύλη καλύπτει αποκλειστικά παραφαρμακευτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, προϊόντα ευζωίας, επομένως αφήνει χώρο στο παραδοσιακό φαρμακείο για να επιτελέσει τον παραδοσιακό του ρόλο (φάρμακα, συνταγές, παροχές και υπηρεσίες υγείας). Την ίδια στιγμή, με το ηλεκτρονικό φαρμακείο ο φαρμακοποιός:

  • διευρύνει το πελατολόγιό του, αφού απευθύνεται πλέον σε ένα κοινό χωρίς γεωγραφικά όρια
  • απεμπλέκεται από τις δεσμεύσεις που δημιουργεί ο φυσικός χώρος στον οποίο πρέπει να στοκάρει το εμπόρευμά του, επομένως αποφεύγει και τα συναφή έξοδα
  • διευρύνει την γκάμα των εμπορευμάτων του
  • απασχολεί λιγότερο προσωπικό
  • γνωρίζει και διατηρεί τα στοιχεία και τις προτιμήσεις των πελατών και έχει τη δυνατότητα να τους απευθύνεται προσωποποιημένα
  • ικανοποιεί ταχύτατα τις ανάγκες του πελατολογίου του
Το ρεύμα του e-commerce δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Το ηλεκτρονικό φαρμακείο αποτελεί πραγματικότητα των καιρών, αλλά για να στηθεί σωστά χρειάζεται μεσομακροπρόθεσμο timeplan και το know-how για το μάρκετινγκ και την προώθησή του. Το μυστικό της επιτυχίας ενός e-pharmacy δεν είναι οι τιμές του. Είναι η κατηγοριοποίηση της πελατείας του και το πόσο προσωποποιημένα θα προσεγγίσει τις ηλικιακές του ομάδες.

 

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, New Business Development, Επιβράβευση Πελατείας, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Καταναλωτής Φαρμακείου, Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Πιστότητα Πελατείας, Προϊόντα Φαρμακείου, Προώθηση Φαρμακείου, Τάσεις Αγοράς, Φαρμακείο & Τεχνολογία, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.