Διακόσμηση φαρμακείου και visual displays

Λίγο ως πολύ,το φαρμακείο σαν χώρος είχε έως τώρα ταυτιστεί στο μυαλό του καταναλωτή με μια συγκεκριμένη εικόνα.

Μια εικόνα που παρέπεμπε σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Φάρμακα και κάποια προϊόντα που δεν υπήρχαν διαθέσιμα αλλού. Μια εικόνα αυστηρή και στεγνή.

Έχουμε ήδη προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Το φαρμακείο, διατηρώντας την κατ’ εξοχήν ιδιότητά του, έχει εξελιχθεί σε κατάστημα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και διάθεσης premium προϊόντων που αφορούν την υγεία, την ευεξία, την ομορφιά, την ευζωία του καταναλωτή.

Για να περάσει όμως το μήνυμα στον καταναλωτή χρειάζεται να αλλάξει και η εικόνα του φαρμακείου. Ο ίδιος ο χώρος πρέπει να προσαρμοστεί στην καινούργια λειτουργία του φαρμακείου. Πρέπει η εικόνα και η αίσθηση που αποκομίζει αυτός που διαβαίνει το κατώφλι, να τον προσκαλεί να συμμετάσχει σε μια καινούργια δραστηριότητα εμπειρία, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστη: να καταναλώσει μέσα στο φαρμακείο!

Καλώς ήλθατε λοιπόν στο φαρμακείο του σήμερα. Αυτό που ανακαλύπτει ότι διαθέτει έναν χώρο ιδανικό για να συνομιλεί με τον κόσμο που περνάει καθημερινά μπροστά του: τη βιτρίνα του. Αυτό που διαπιστώνει πως ο εσωτερικός του χώρος πρέπει να ομορφύνει και να διαταχθεί με τρόπο που να αναδεικνύει τα προϊόντα του, δημιουργώντας περιέργεια, έξαψη και χαρά στον καταναλωτή, ώστε να περιηγηθεί, να επιλέξει, να αγοράσει.

Αυτό που αξιοποιεί την ψηφιακή σήμανση για να ενημερώσει, να πληροφορήσει, να περάσει μηνύματα στον πελάτη. Αυτό που αλλάζει διακόσμηση ανάλογα με την εποχή και φιλοξενεί στον χώρο του θεματικά visual displays. Με άλλα λόγια, το φαρμακείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα ελκυστικό περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να νιώσει ευχάριστα, να «σκοτώσει» χρόνο, να πληροφορηθεί, να καταναλώσει.

Και στο μέλλον; Δεν θα μας έκανε έκπληξη αν ο χώρος του φαρμακείου ανοιγόταν σε δραστηριότητες που σήμερα θεωρούμε ασύμβατες: ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές.

Το σίγουρο είναι πως το φαρμακείο δεν θα έχει ποτέ ξανά την όψη στην οποία ήταν συνηθισμένη η προηγούμενη γενιά.

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Ατμόσφαιρα Φαρμακείου, Διοίκηση Φαρμακείου, Επικοινωνία Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Καταναλωτής Φαρμακείου, Προώθηση Φαρμακείου, Τάσεις Αγοράς.