6 συμβουλές για μια αποδοτική καθημερινότητα

1_Όχι στο multitasking

Ο Ναπολέων είχε το ταλέντο να ανταποκρίνεται σε πάρα πολλές εργασίες ταυτόχρονα, αλλά δεν είμαστε όλοι… Ναπολέοντες. Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθώς αυτό προεξοφλεί μέτριες επιδόσεις σε όλα τα μέτωπα.

2_Ορίστε προτεραιότητες

Ιεραρχήστε τις εργασίες σας και επικεντρωθείτε σε καθεμιά ξεχωριστά. Βοηθά ιδιαίτερα το να γράψετε σε ένα post it τη λίστα με τις προτεραιότητες της ημέρας και να το έχετε μπροστά σας.


3_Απεξαρτηθείτε από τα social media

Βάλτε όρια στη συχνότητα που μπαίνετε στο Facebook, στο Twitter, ακόμα και στο κάθε πότε κοιτάζετε τα εισερχόμενα στο email σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ωφέλιμο χρόνο θα κερδίσετε.

4_Οργανώστε τον χώρο σας

Εδώ θα είμαστε αιρετικοί! Κάποιοι λειτουργούν καλύτερα με τακτοποιημένο χώρο εργασίας, κάποιοι άλλοι όμως όχι! Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι το… χάος. Οργανώστε τον πάγκος σας με τρόπο που να μπορείτε να λειτουργείτε αποδοτικά, χωρίς να σπαταλάτε χρόνο και να εκνευρίζεστε προσπαθώντας να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε.


5_Μην υπερτιμάτε την ικανότητα και την αντοχή σας 

Βάζετε στόχους εφικτούς σε σχέση με τις εργασίες που μπορείτε να ολοκληρώσετε στη διάρκεια της ημέρας. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύετε να αφήσετε ημιτελή όλα τα projects και να νιώσετε απογοητευμένος και ελαφρώς… άχρηστος.

6_Να είστε φιλικός και ομαδικός παίκτης

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε άσκοπες εντάσεις, ανεβαίνετε στην εκτίμηση των συνεργατών σας, μπορείτε να βασίζεστε στη βοήθειά τους και -κυρίως- εκπέμπετε θετική αύρα με ευεργετικά αποτελέσματα και στη δική σας απόδοση.

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Διοίκηση Φαρμακείου, Επιχείρηση: Φαρμακείο, Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Προσωπικό Φαρμακείου (rename - Διοίκηση Προσωπικού), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *