Χρειάζεται «προπονητή» ο φαρμακοποιός;

271_slider

Αν και στην χώρα μας επικρατεί η κουλτούρα του «one man show», εντούτοις θεωρούμε πως δεν θα ήταν άσκοπο να αποκτήσει και ο Έλληνας φαρμακοποιός τον «προπονητή» του ή τον επαγγελματικό του σύμβουλο αν προτιμάτε.

Με δεδομένο ότι ο φαρμακοποιός συνδυάζει τις ιδιότητες του επιστήμονα και του επιχειρηματία, υπάρχουν σίγουρα ουσιώδεις πτυχές του επαγγέλματος που, δυστυχώς, δεν διδάσκονται στο πανεπιστήμιο. Ένας έμπειρος περί το αντικείμενο επαγγελματικός σύμβουλος μπορεί κυριολεκτικά να σας καθοδηγήσει αποτελεσματικά και να απογειώσει την επιχείρησή σας.


Πιο συγκεκριμένα:

Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αναξιοποίητους τομείς της αγοράς.

Με το φαρμακείο να έχει εξελιχθεί στη χαρά του καταναλωτή, υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι τομείς που μπορούν να αποδειχθούν χρυσοφόροι για την επιχείρησή σας.

Θα σας μυήσει στο πώς θα καταστρώσετε την οικονομική στρατηγική του φαρμακείου σας.

Δεν διδάσκεται στο πανεπιστήμιο, αλλά χωρίς οικονομικό πλάνο δεν θα πάτε μακριά.


Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τομέα Μάρκετινγκ και Πωλήσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να πάει προς τον καταναλωτή και να μη τον περιμένει πίσω από τον πάγκο του.

Θα ενδυναμώσει την εταιρική σας κουλτούρα. Το πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, πίστης και αφοσίωσης σε μια επιχείρηση αποτελεί τη βάση για την επιτυχία της. Και αυτό πρέπει να το μοιράζονται και να το ενστερνίζονται όλοι, από την κορυφή έως τον τελευταίο υπάλληλο.


Θα εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό σας, αυξάνοντας σημαντικά (έως και 70% δείχνουν σχετικές μελέτες) την απόδοσή του.

Θα αυξήσει την κερδοφορία σας. Θα σας βοηθήσει στην τιμολόγηση, στην ανάπτυξη καινούργιων υπηρεσιών, στον εντοπισμό λάθος κινήσεων που «τραβάνε» λεφτά χωρίς λόγο. Εν κατακλείδι, θα έχετε αύξηση τζίρου και κερδοφορίας. Γι’ αυτό δεν συζητάμε, άλλωστε

Η ομάδα του Pharmacy2020

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπροσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Management Blog, Απόψεις (Delete), Οργάνωση Φαρμακείου(delete), Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.