Επαγγελματικές εκδηλώσεις: Χρειάζονται προσοχή

treeLogo

Ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να παρευρίσκεται σε επαγγελματικές εκδηλώσεις του κλάδου, σε κοινωνικά γεγονότα, σε συνέδρια και workshops για λόγους επιμόρφωσης, κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσης. Ποιοι κανόνες ισχύουν γι’ αυτές τις περιπτώσεις;

Προσεκτική επιλογή

Επειδή είναι φύσει αδύνατον να είστε πανταχού παρόντες, επιλέξτε προσεκτικά το event στο οποίο θα συμμετάσχετε. Πρέπει να εξυπηρετεί κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες που θέλετε να καλύψετε, να είναι value for money (αν χρεώνει συμμετοχή) και να εγγυάται ότι δεν θα είναι μια καλοδιατυπωμένη επανάληψη όσων ξέρετε ήδη και έχετε ακούσει.


Πηγαίνετε προετοιμασμένος

Αν το θέμα αφορά επιστημονική ενημέρωση, θα κερδίσετε πολλά περισσότερα αν είστε επαρκώς ενημερωμένος για τα βασικά, ώστε να επικεντρωθείτε στην “over and above” επιμόρφωση που θα σας προσφέρει η συμμετοχή σας.

Στοχευμένες επαφές

Μην περιφέρεστε μοιράζοντας την επαγγελματική σας κάρτα δεξιά και αριστερά. Κάντε σοβαρές επαφές και ανταλλάξτε κάρτες με όποιον νιώθετε ότι έχετε να δώσετε και να πάρετε κάτι.


Τέλος…

Μην τρώτε και πίνετε υπερβολικά

Γιατί αν είστε σε σεμινάριο ή συνέδριο δεν θα έχετε το καθαρό μυαλό για να το παρακολουθήσετε. Αν πάλι είστε σε κοινωνική εκδήλωση, κινδυνεύετε να κακοχαρακτηριστείτε και – ενδεχομένως – να χάσετε τον έλεγχο. Διατηρήστε υψηλό επαγγελματικό προφίλ, ακόμα κι αν οι περιστάσεις καλούν για ένα ποτήρι… παραπάνω.

Η ομάδα του Pharmacy2020

-Εάν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού φαρμακείου που προσφέρει το Pharmacy2020, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και άμεσα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Posted in Απόψεις (Delete), Αρθρογραφία- Συμβουλευτική & Οργάνωση, Φαρμακοποιός & Επιχειρηματίας.